Een onvergetelijke reis met prachtige ervaringen met Esclusivo

Maanden keek ik uit naar de dag in het najaar van 2023 waarop we zouden vertrekken naar het mooie Arco, gelegen in de vallei van Trentino. We begonnen de dag met een lekker ontbijt in Caffé Trentino. De broodjes bleven maar toestromen!

Daarna begaven we ons naar Omkafé. We bezochten er het koffiemuseum en leerden bij over hoe koffie gemaakt wordt. Achteraf proefden we echte, typische Italiaanse koffie. Niet iedereen was fan van de sterke smaak, dus daarna dronken we Italiaanse cocktails in Caffé Trentino. We leerden ondertussen het stadje Arco al wandelend wat beter kennen. In de namiddag bezochten we het wijnhuis Pisoni en kregen we een rondleiding op het enorme domein van het prachtige familiebedrijf Distilleria Fratelli Pisoni. We namen een kijkje in hun distilleerderij waar ze grappa’s en zelfs gin stoken. We sloten de namiddag af met een heerlijke proeverij waardoor iedereen ultra relaxed werd.

De tweede dag gingen we naar het familiebedrijf Marzadro en het Gardameer. ’s Avonds trokken we naar Madonna Delle Vittorie, ook een eigendom van de Marzadro-familie. We leerden er hoe olijfolie geproduceerd wordt en mochten zelfs proeven van de olijfolie. We sloten de avond af met een heerlijk driegangenmenu en grappa.

Op de derde dag begonnen sommige mensen de effecten van al die wijnproeverijen te voelen. Maar we lieten ons niet tegen houden en proefden van de lekkere aperitieven van Cappelletti, gespecialiseerd in likeuren. We sloten de avond weer af met een heerlijk diner bij Acetaia del Balsamico.

De laatste dag begonnen we alweer met een heerlijk ontbijt. Maar het leukste van heel de reis moest nog komen. We bezochten Tranquillini, een Grappa-huis in Arco. Uniek is dat zij zelf de smaken van hun grappa’s en likeuren maken en zich niet richten op het buitenland.

Helaas komt aan alles een einde en maakten we ons klaar voor de terugrit. We reden langs het Gardameer en konden zo dus nog een laatste keer genieten van het prachtige Italiaanse uitzicht. We lunchten in Primavera en reden verder naar Verona, de hoofdstad van de liefde. Na een laatste terrasje daar vertrokken we naar de luchthaven in Treviso.

Het was een onvergetelijke reis met prachtige ervaringen en herinneringen voor het leven. Er ontstonden nieuwe vriendschappen en dankzij onze reisleider Davy Smets van Esclusivo kregen we een unieke inkijk in al deze mooie Italiaanse ondernemingen.

Schrijf je alvast in voor onze volgende reis in het voorjaar 2024