Over Esclusivo

Esclusivo is het Italiaanse woord voor Exclusief.

Ik heb getracht om kwalitatieve producten te selecteren bij exclusieve leveranciers die tijd en zorg besteden aan hun producten, en voor wie de consument centraal staat. De meeste van deze goederen zijn niet in België verkrijgbaar, en dus exclusief bij Esclusivo.

Bij de selectie van het productaanbod heb ik gekozen voor producten die prijs/kwaliteit zeer goed scoren, en die ook exclusief zijn.

VISIE

Esclusivo is een onderneming die begin 2015 is opgericht, en kwalitatieve Italiaanse specialiteiten importeert, rechtstreeks van de producent, zonder tussenpersonen, zodat de klant geen overbodige kosten hoeft te maken voor een kwalitatief product.

MISSIE

Onze missie is kwalitatieve Italiaanse specialiteiten aanbieden die voldoen aan onze strenge eisen, en dit zowel aan de consument als aan de betere restaurants. We willen via degustaties en een goede communicatie en mond-aan-mondreclame nog meer mensen overtuigen van de kwaliteit van onze producten zoals wijn, spumante, grappalimoncello, olijfolie en balsamico.

WAARDEN

Wij helpen onze klanten op een klantgerichte, vriendelijke en ongedwongen manier. Dit zowel bij hun productkeuze, bij de levering en daarna. Wij hebben het volste vertrouwen in de kwaliteit van onze producten. De uitstekende relatie met onze leveranciers versterkt ons zelfvertrouwen.

LEVERANCIERS

Ik werk rechtstreeks, zonder tussenpersoon, met Italiaanse leveranciers, die op ambachtelijke wijze werken, waar het product en de klant centraal staan. Ze bereiden hun producten met oog voor detail, met zorg voor het milieu, om toch een zo hoog mogelijke kwaliteit te kunnen afleveren.

Met volgende leveranciers werk ik samen:

Azienda Agricola Fratelli Pisoni di Marco e Stefano
Pisoni is een middelgrote wijnboer uit Trentino.
Het is een familiebedrijf geleid door 2 broers, Marco en Stefano. Ze werken biodynamisch, en waren een van de eersten in de streek die dit toepasten.
Pisoni maakt ook zijn eigen grappa, en likeuren op basis van grappa. Eveneens maken ze kwalitatieve spumante, en een lekkere en lichte olijfolie.

Madonna delle Vittorie
Madonna delle Vittorie is een middelgrote wijnboer uit Trentino.
Het is evenals Pisoni een familiebedrijf.
Ze produceren wijn, spumante, en maken hun eigen overheerlijke olijfolie.
Madonna delle Vittorie verhuurt appartementen voor toeristen en heeft een eigen restaurant.

Distilleria Tranquillini
Distilleria Tranquillini is een lokale grappaproducent in het noorden van het Gardameer.
Tranquillini maakt grappa op ambachtelijke wijze met lokale druiven. Ze werken met oog voor detail, om een kwaliteitsproduct te kunnen leveren, en om alles naar de zin van de klant te maken.
Ze leveren betaalbare grappa van hoge kwaliteit.

Marzadro
Marzadro is een grote speler op het vlak van grappa in Trentino.
Ondanks ze een groot bedrijf zijn, wordt er grappa geproduceerd op ambachtelijke wijze, met oog voor detail, en blijft de klanttevredenheid centraal staan.
Ze denken, ook in de productie van grappa, aan het milieu door te investeren in groene energie, en een groot deel van hun bedrijf te voorzien van een groendak, waardoor de temperatuur constanter blijft het ganse jaar door.
Dankzij hun goede zorgen voor hun product hebben ze al vele prijzen gewonnen.

Acetaia del Balsamico Trentino
Acetaia del Balsamico Trentino is in feite een hotel-restaurant dat voorziet in haar eigen behoeften. Ze maken hun eigen wijn, salami, kaas, olijfolie en balsamico. Enkel de productie van olijfolie en balsamico overtreft hun behoefte.
Hun olijfolie en balsamico zijn van zeer hoge kwaliteit.
Momenteel hebben ze een balsamico die 3 jaar gerijpt is op eiken vat, en een balsamico die 5 jaar gerijpt is, ieder jaar op een vat van een andere houtsoort. Ze zijn ook bezig met een balsamico van nog hogere kwaliteit, met een rijping van 11 jaar en in 8 verschillende vaten. Maar dit is nog toekomstmuziek. Indien ze hierin slagen, is deze ook over enkele jaren te verkrijgen in onze webshop.

Italiaanse wijnen kopen

Davy Smets