Ontdek het prachtige stadje Arco met Esclusivo

De reis naar het mooie Arco, gelegen in de vallei van Trentino, en onder begeleiding van Davy Smets (Esclusivo) in het voorjaar van 2022 was onvergetelijk. Het duurde wel even voor we aankwamen in Italië, het was ondertussen al donker in Bergamo, maar de ochtend erna werden we wakker en was het eerste wat we zagen het prachtige uitzicht van de Italiaanse natuur.

Elke dag ontbeten we in Caffé Trentino en werden we verwend met lekkernijen. De allereerste dag van onze reis bezochten we Omkafé, waar we leerden hoe koffie gemaakt wordt. Daarna proefden we echte Italiaanse koffie, wat voor sommige mensen toch te sterk was. Dus gingen we daarna maar lekkere Italiaanse cocktails drinken, weer in Caffé Trentino. Ondertussen hadden we al wandelend het prachtige stadje Arco verkend.

Namiddag bezochten we het wijnhuis Pisoni. We gingen naar de wijngaard van de befaamde Rebo-druif en we mochten een eigen naambordje bij het boompje hangen. Dus vanaf toen hadden we allemaal een eigendom in Italië! Daarnaast kregen we een rondleiding op het domein van het indrukwekkende familiebedrijf Distilleria Fratelli Pisoni. We konden een kijkje nemen in de huidige wijnkelders, maar ook in de oude. We kwamen ook in de distilleerderij waar ze grappa’s en zelfs gin maken. Ook toen konden we weer proeven van een heerlijk assortiment topwijnen én lekkere Italiaanse charcuterie.

De volgende dag gingen we naar Marzadro, een groot familiebedrijf, waar we ook een rondleiding kregen. We proefden pure Grappa, ongeveer °80 sterk. In een gezellige ruimte in het gebouw kregen we ook een lekkere maaltijd aangeboden. Daarna trokken we naar het Gardameer en ’s avonds naar het domein van Madonna Delle Vittorie, ook eigendom van de Marzadro-familie. Daar konden we proeven van de olijfolie die er geproduceerd wordt, een heel bijzondere ervaring.

  

Op de derde dag voelden we het effect van al de alcohol die we op hadden. Maar het was nog lang niet afgelopen. We gingen naar Cappelletti en proefden de likeuren die er gemaakt worden. Ik ben er nu van overtuigd dat artisanaal gemaakte producten even goed zijn als bekende merken als Aperol en Amaretto. Namiddag kozen sommigen van ons ervoor om de steile beklimming naar het kasteel van Arco in de bergen te doen. Reisleider Davy toonde er ons het bovenste gedeelte van Arco. ’s Avonds werd er weer uitgebreid gedineerd.

We sloten de reis af met een lekker ontbijt in Caffé Trentino en een bezoek aan Tranquillini, een Grappa-huis in Arco zelf. We voelden ons er erg thuis. We startten de reis richting huis en genoten van het uitzicht van het Gardameer. We stopten nog even in Primavera om te lunchen en in de hoofdstad van de romantiek: Verona. Daarna verlieten we allemaal tegen onze zin deze prachtige streek, met de gedachte aan alle lekkere wijnen nog in ons achterhoofd.

Heb je zin met ons mee te reizen, schrijf je alvast in, Davy houdt je op de hoogte