Aan de voet van een rots

Daarom ga je mee naar Arco met Esclusivo

Het natuurlijke en pittoreske Arco is één van de zovele pareltjes in Italië. Gelegen in de provincie Trentino, een bekende wijnstreek, verwondert het je met haar wonderbaarlijke uitzichten. Esclusivo reist van 8 tot 12 mei naar het centrum van Arco en jij kan erbij zijn.

Ben je een echte grappa- en wijnliefhebber en kan je niet wachten om Arco en Trentino beter te leren kennen? Tijdens de reis van Esclusivo dompel je je onder in de Italiaanse wijncultuur. Geniet van verschillende degustaties tijdens bezoeken aan bekende wijngaarden en -bedrijven.

Maar niet alleen wijn staat centraal tijdens deze reis, ook spumante, grappa en olijfolie komen aan bod. En wist je dat Trentino de thuisbasis is van de enige inheemse witte druivensoort van de regio Nosiola?

Een bezoek aan het wijnhuis Pisoni staat zeker op de planning. Je zal er een rondleiding krijgen op het enorme familiebedrijf Distilleria Fratelli Pisoni. Het familiebedrijf Marzadro, een grote speler op het vlak van grappa in Trentino, volgt. En niet te vergeten: het authentieke grappahuis Tranquillini en Acetaia del Balsamico Trentino. Bij Tranquillini krijg je ook een inkijkje in de kelders waar balsamico gemaakt wordt. Een extra unieke ervaring, dus.

Verder sta je elke dag op met een heerlijk kopje echte, typische Italiaanse koffie. Een bezoek aan Omkafé mag daarom niet ontbreken. Je leert er hoe die straffe koffie nu juist gemaakt wordt. Vergeet daarnaast niet het heerlijke ontbijt, telkens bij Caffé Trentino.

Tussen de degustaties en proeverijen door ontdek je al wandelend het prachtige Arco. Het wordt niet voor niets één van de mooiste dorpjes van Italië genoemd. Het charmante historische centrum bevindt zich aan de voet van een rots. Deze rots heeft de vorm van een boog en vandaar komt dus de naam Arco, wat ‘boog’ betekent in het Italiaans.

Prachtige uitzichten gecombineerd met lekkere degustaties typeren de reizen van Esclusivo.
Ben je er helemaal klaar voor? Laat het ons weten via info@esclusivo.be