Limoncello

Wat is limoncello?

Limoncello is een friszuur likeurtje uit Italië. Het drankje bevat alcohol en wordt gemaakt van de schillen van citroenen. U drinkt limoncello bij voorkeur ijskoud. Bewaar de fles dus gerust in de vriezer. Het drankje is heerlijk als aperitiefje of om te serveren na het eten. Volgens Italianen zou limoncello namelijk goed zijn voor de spijsvertering. Als dat geen goede reden is om een glaasje te drinken! Drink echter niet te veel; limoncello bevat namelijk zo’n 25 tot 30% alcohol.

Hoe wordt limoncello gemaakt?

Limoncello wordt gemaakt door citroenschillen te laten weken in alcohol. Dit proces duurt ongeveer een week. Na een week wordt er suiker toegevoegd aan het mengsel. Ook het suiker moet een aantal dagen weken. Hierna worden de citroenschillen uit het mengsel gezeefd en is de limoncello klaar. Leuk detail is dat u limoncello ook zelf kunt maken! Gebruik bij voorkeur biologische citroenen om een zo intens en lekker mogelijke smaak te creëren.

Wat kun je met limoncello bereiden?

Limoncello is niet alleen heerlijk om ijskoud te drinken, maar is ook de perfecte basis voor diverse andere hapjes en drankjes. Maak bijvoorbeeld een taart, ijs of tiramisu met limoncello. Het drankje geeft zoete nagerechten een heerlijke frisse touch. Qua drankjes zijn er diverse cocktails waarin u limoncello kunt mixen. Maak bijvoorbeeld een cocktail met prosecco, limoncello en fijngestampt ijs. Decoreer het glas met een schijfje citroen of vers fruit.

Welke varianten op limoncello bestaan er?

Naast de gewone limoncello bestaan er verschillende varianten op deze klassieker. Probeer bijvoorbeeld arancello (sinaasappel) of meloncello (meloen). Pisoni-limoncello is een iets zoetere limoncello met een iets hoger alcoholpercentage. Tranquillini-limone is gemaakt op basis van grappa en bevat hierdoor minder alcohol. De smaak is bovendien iets frisser.

Bent u benieuwd geworden naar limoncello of een van de overheerlijke varianten op dit drankje? Neem dan een kijkje in de webshop van Esclusivo.