Italiaanse olijfolie van topkwaliteit

Hoe goede ingrediënten het verschil maken

De Italiaanse keuken is een van de beste ter wereld. Dat terwijl het vaak bestaat uit eenvoudige gerechten die u makkelijk thuis zelf kunt klaarmaken. Het geheim ligt dan ook in de kwaliteit van de ingrediënten die u gebruikt. Om topgerechten te maken, begint u al bij de basis: het kiezen van een olijfolie van hoogwaardige kwaliteit. Lees hier alles over de olijfolie van Madonna delle Vittorie uit het noorden van Italië.

Madonna delle Vittorie, een olijfolie van topkwaliteit

Iedere streek in Italië heeft zijn eigen kenmerkende soorten olijfolie. Esclusivo verkoopt een olijfolie van hoogwaardige kwaliteit die wordt geproduceerd in het noorden van Italië, meer bepaald ten noorden van het Gardameer. Deze streek is zowat het meest noordelijke punt waar nog olijfolie kan worden gemaakt en kenmerkt zich door het milde submediterrane klimaat.

Door de weersomstandigheden kan er minder olijfolie worden geproduceerd per kilogram olijven, maar wát er wordt geproduceerd, is dan wel van zeer goede kwaliteit. De olijfolie die we verkopen, is afkomstig van Madonna delle Vittorie, een olijfolieboerderij die over zijn eigen olijfoliemolen beschikt. Niet alleen exporteren ze hun product naar het buitenland, maar ze persen ook olijfolie voor de mensen uit de streek.

Olijfolie met fruitige en kruidige smaak

De olijfolie van Madonna delle Vittorie is gerenommeerd in de regio rond het Gardameer en internationaal. Zo won het product al vele prijzen. Bij Esclusivo verkopen we twee verschillende soorten olijfolie. Enerzijds hebben we de Garda DOP, een gecertificeerde olijfolie gemaakt van twee olijfsoorten (frantoio en casaliva). Anderzijds hebben we ook de Denocciolato in ons assortiment. Deze wordt geproduceerd met de frantoio-olijfsoort, maar wel ontpit. Hierdoor krijgt de olijfolie een delicatere smaak. Een aanrader voor fijnproevers!

Bent u een liefhebber van de Italiaanse keuken en zoekt u een exclusieve en bijzonder smaakvolle olijfolie? Bekijk dan het assortiment olijfolie van Esclusivo, afkomstig uit de regio van het Gardameer.