Nosiola: De Verborgen Schat van Trentino

Stel je een zonnige vallei voor, omgeven door wijngaarden, waar de unieke Nosiola-druif zich in alle rust ontwikkelt. Dit is de Valle dei Laghi in Trentino, de thuisbasis van de enige inheemse witte druivensoort van de regio.

Hoewel Nosiola ooit in de schaduw stond vanwege zijn gevoeligheid en subtiele smaak, heeft het nu zijn welverdiende plek op het podium opgeëist, dankzij toegewijde wijnmakers zoals de Pisoni’s. Met lage opbrengsten per hectare creëren ze een authentieke wijn die de zintuigen prikkelt en liefhebbers verrukt.

De Nosiola-druiven gedijen in het mediterrane klimaat van Valle dei Laghi, en ze worden ’s middags gekoeld door de verfrissende winden van het Gardameer. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden. Deze wijn heeft onlangs de naam “Folada” gekregen, vernoemd naar de verkoelende Gardameerwind die essentieel is voor het drogen van de druiven. Dit proces beschermt de druiven tegen rot en meeldauw en versterkt het unieke karakter van deze wijn.

Proef de verborgen schat van Trentino in elke slok Nosiola en laat je betoveren door zijn delicate smaak en intrigerende geschiedenis.