Marzadro – Affina – Riserva Acacia

 180,00

Deze grappa heeft een zachte smaak met een aromatische geur. De Affina Riserva Acacia heeft een complexe body, en is rijk aan geuren afkomstig van de witte druiven. De smaak is gestructureerd en vol.

Dit is een grappa voor een veeleisende consument, die uitkijkt naar een nieuwe ervaring. Hiervan worden slechts 1650 flessen per jaar van geproduceerd.

Distillatie:
Traditionele distilatie in bain-marie.

Rijping:
Deze grappa is gedurende acht jaar gerijpt op kleine acaciahouten vaten van verschillende origine, om een unieke en onmiskenbare mix van geuren te verkrijgen.

Oorsprong van de acaciahouten vaten:
Valse acacia: massief hout, duurzaam en elastisch met een onmiskenbare gele kleur, met goed gemarkeerde ringen. Acacia komt oorspronkelijk van Noord-Amerika, meer precies uit Virginia en het is in Europa 400 jaar geleden ingevoerd.
Deze plant is wijdverspreid dankzij zijn vele mogelijkheden en zijn enorme wortelstelsel. Het hout, gebruikt voor de vaten, is rechtstreeks in het bos gekocht.
Voor het buigen van het hout is er enkel een bepaalde techniek gebruikt, nl het stoombuigen. Deze techniek garandeert het behoud van alle houtelementen en de essentiële aroma’s.

Categorieën: ,

Extra informatie

Land

Regio

Producent

Druif

Rijping

Inhoud

Verpakking

Handgeblazen fles in een houten kistje

Alcohol %

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Marzadro – Affina – Riserva Acacia” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *