Marzadro – Anfora

 33,00

Op voorraad

Beschrijving

Zachtheid, een ronde smaak en een omhullend aroma. Dit zijn de eigenschappen van Anfora, een Grappa die alle kwaliteiten van traditionele veroudering in hout met zich meebrengt, met het onderscheidende kenmerk dat het niet in het vat rust, maar in feite in amforen.

Een nieuwe techniek die een van de oudste containers gebruikt die de mens kent, terracotta vazen ​​die handig zijn voor het transporteren en bewaren van wijn, olie, honing en ander voedsel.  

De amforen die we hebben gekozen, zijn een mix van verschillende soorten klei, materialen die afkomstig zijn uit Montelupo en Impruneta, Toscaanse steden die sinds de middeleeuwen beroemd zijn voor het bewerken en vervaardigen van keramiek en terracotta. Een innovatieve techniek voor distillaten waarmee we wilden experimenteren, met uitstekende resultaten: de micro-oxygenatie, tweemaal zoveel als bij het gebruik van vaten, verrijkt de Grappa’s elegantie en zachtheid, waardoor de kenmerken van veroudering worden verkregen zonder de klassieke smaak van hout.

Anfora is een Grappa gemaakt van een mengsel van de most van inheemse druiven uit de regio Trentino: 80% Teroldego, Marzemino en Merlot-variëteiten; 20% Chardonnay, Müller Thurgau en Moscato-variëteiten, die het de typische, onmiskenbare aroma’s van dit gebied geven.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Marzadro – Anfora” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *