Duurzame Italiaanse wijn, rechtstreeks van de wijnbouwer

 

Al eens geproefd van biologische en duurzame wijn?

Duurzaam wijn maken is de nieuwe trend, ook in Italië. Het gaat over biologische wijn, zonder toevoegingen, puur natuur, zelfs met paard en kar. Wanneer is een wijn duurzaam? Waar komen onze biologische wijnen vandaan? Een antwoord op deze vragen lees je hier.

Wat is biologische wijn en waarom deze keuze?

Biologische wijnen hebben een kwaliteitslabel dankzij hun zorgvuldige, biologische en duurzame productie. In de wijngaarden vermijden onze Italiaanse leveranciers het gebruik van kunstmest en pesticiden. Ze gebruiken in plaats daarvan insecten en planten. In de fles voegen wijnbouwers minder zwavel toe en gebruiken ze zo weinig mogelijk energie en grondstoffen.

Duurzaam geproduceerde wijn verschilt niet in smaak of kwaliteit van andere wijnen. Door biologische wijnen te kopen, beïnvloed je echter de wijnindustrie. Want hoe meer mensen duurzame wijnen kopen, hoe meer wijnbouwers zullen overschakelen op duurzame productie. En dat is goed voor de natuur en de mens. Esclusivo draagt ook zijn steentje bij door samen te werken met duurzame wijnbouwers.

Onze Italiaanse leveranciers van duurzame wijnen

Wij houden van Italiaanse ambachtelijke producten. Daarom werken we enkel met vaste wijnboeren die we persoonlijk kennen. De biologische wijnen komen rechtstreeks van bij de boer. In de praktijk vertaalt zich dat in de samenwerking met de volgende duurzame wijnproducenten:

  • Le Bertarole Azienda Agricola di Venturini Giordano: Traditie op de eerste plaats. Dit is het motto van deze familie toen zij hun wijnbouwbedrijf dertig jaar geleden oprichten. Papa Giordano Venturini en zijn familie werken nauw samen om de groei en productie van de wijnen op natuurlijke manier verder te verbeteren.
  • Azienda Agricola Pisoni: Het is een familiebedrijf geleid door 2 neven, Marco en Stefano. Ze werken biodynamisch (samenhang tussen mens, plant, dier, bodem en de kosmos), en waren een van de eersten in de streek die dit proces toepasten.

Esclusivo is een online winkel zonder minimale bestelhoeveelheid en levert gratis vanaf € 250.

Prikkel je zintuigen met onze biologische Italiaanse wijnen! Neem vandaag nog contact met ons.

 

Video’s